Bereidingswijze
Zet in 20 stappen deze heerlijke Aardbeientaart op tafel.
- Doe de bloem in een kom en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes.
- Meng bloem, zout, suiker en boter 20 sec. in een keukenmachine tot er fijne kruimels ontstaan.
- Schenk de losgeklopte eierdooiers erbij.
- Laat de motor kort draaien tot er een deeg ontstaat.
- Vorm er met je handen een bal van (kort bewerken).
- Leg het deeg 1-2 uur in de koelkast, dek af met plastic folie. Taartbodem:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bekleed de bodem met aluminiumfolie en vul deze met bakbonen.
- Bak de bodem ongeveer 15 minuten tot de rand stevig en droog is.
- Verwijder de folie en de bonen en bak de bodem nog 5-7 minuten. Banketbakkersroom:
- Roer de eierdooiers met de suiker gedurende 2 minuten.
- Meng de bloem erdoor.
- Verdun dit met wat koude melk.
- Breng de rest van de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 20 minuten trekken.
- Voeg de melk toe aan het eimengsel en roer goed.
- Breng weer aan de kook en laat 4 minuten doorkoken.
- Laat de room afkoelen. Aardbeien:
- Was de aardbeien met kroontjes, haal de kroontjes eraf en snijd doormidden.