Venkelstamppot met mosterdkaas en noten

Venkelstamppot met mosterdkaas en noten

Smulweb imageSmulweb

Deze stamppot heeft een bijzondere twist door de smaak van de venkel en mosterdkaas. De geroosterde noten maken het af. De stamppot is snel klaar en smaakt verrassend lekker.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij
  • 1 Rode peper
  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkelstamppot met mosterdkaas en noten op tafel.

  1. Snijd de stelen van de venkel, bewaar het venkelgroen als garnering en snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes.
  2. Kook de aardappelen in water met zout ca. 9 minuten tot ze goed gaar zijn.
  3. Verhit intussen 2 el olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de venkelreepjes 7 minuten. Schep lente-ui en tomaat door de venkel.
  4. Giet de gare aardappelen af, stamp ze fijn met 2 el olijfolie en roer er met versgemalen peper, crème fraîche, eventueel verdund met melk, een luchtige puree van.
  5. Spatel de venkel, uitjes, tomaten en de in miniblokjes gesneden mosterdkaas erdoor. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
eet smakelijk