- 1 Knolselderij
- 1 Rode peper
- 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkelstamppot met mosterdkaas en noten op tafel.
- Snijd de stelen van de venkel, bewaar het venkelgroen als garnering en snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes.
- Kook de aardappelen in water met zout ca. 9 minuten tot ze goed gaar zijn.
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de venkelreepjes 7 minuten. Schep lente-ui en tomaat door de venkel.
- Giet de gare aardappelen af, stamp ze fijn met 2 el olijfolie en roer er met versgemalen peper, crème fraîche, eventueel verdund met melk, een luchtige puree van.
- Spatel de venkel, uitjes, tomaten en de in miniblokjes gesneden mosterdkaas erdoor. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.