Italiaanse kippensoep

Italiaanse kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Italiaanse kippensoep met ui, chili, knoflook en blokjes kipfilet, gemaakt in een pan met gebakken uien, tomaat, bouillon, bleekselderij, winterpenen, zeezout en gedroogde tijm. Breng het geheel al roerend aan de kook en zet het vuur uit voor een perfecte maaltijd.

120 min bereiden

soep

14 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse kippensoep op tafel.

  1. Van de totale hoeveelheid uien neem je drie uien (per kipfilet eentje) die je schilt en in kleine stukjes snijdt. Neem de chili`s en snijd de groene delen eraf. Laat één chili verder ongemoeid. De andere twee snijd je in de lengte door en ontdoe je van de zaadlijsten. Met een klein lepeltje schraap je ze er makkelijk uit. Snijd de pepers in kleine stukken. Breek de bol knoflook open en pel de teentjes. Snijd de teentjes fijn. Voeg wat gemalen zeezout toe om de smaak te behouden tijdens het snijden. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm in een braadpan 6 eetlepels olijfolie. Voeg de uien toe en bak deze bruin. Roer de uien om de tien minuten en schraap eventuele vastzittende delen los. Voeg de chili toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de stukjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de knoflook toe en laat het geheel 1 minuut meebakken. Draai dan het vuur uit.
  3. Schep het geheel in een zeef die boven een kom hangt om de olie uit te zeven. Bewaar de olie. Laat de gebakken kipfilet afkoelen, dek af en zet weg in de koelkast.
  4. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe aan een pan met drie liter water. Laat de tomaten twee uur zachtjes koken. Voeg de bakolie van de kipfilet en de bouillon toe en laat de pan een uur afgedekt pruttelen. Plet de tomaten met een pureestamper en voeg de bleekselderij, de winterpenen en de uien toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een uur pruttelen. Breng de soep op smaak met zeezout en gedroogde tijm. Voeg het vlees toe en breng de soep snel aan de kook. Zet het vuur uit.
  5. Serveer de soep direct en voeg een scheutje van de bewaarde olie toe aan de soep voor extra smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep