Russische steak

Russische steak

Smulweb imageSmulweb

Een unieke smaakbeleving van biefstuk in Russische stijl. Geserveerd in saus van onder andere champignons, paprika, ui en wodka. Opgediend met peterselie garneer.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Russische steak op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in lange smalle repen.
  2. Verwarm 40 gr margarine in de vleespan en fruit daarin de ui en de knoflook goudgeel.
  3. Roer de bloem door het uimengsel en voeg 1 el paprikapoeder toe. Laat de roux op een laaggedraaide warmtebron heet worden. Let op dat de uisnippers niet te bruin worden.
  4. Verhit de rest van de margarine in de koekenpan. Bestrooi de lendenbiefstukken met peper en zout. Leg het vlees in de pan zodra het schuim begint weg te trekken en de margarine begint te kleuren. Bak het vlees op een hooggedraaide warmtebron aan beide zijden in ongeveer 5-6 minuten mooi bruin van kleur.
  5. Doe de tomatenpuree bij de roux in de vleespan en schenk 3 dl lauwwarme bouillon erbij. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Roer de plakjes champignon erdoor.
  6. Blus het vlees en de braadjus met de wodka. Steek de inhoud aan en laat de wodka enige tijd branden (flamberen).
  7. Bestrooi het vlees met zeer weinig tijm en neem het uit de pan. Zet het vlees apart op een warme plaats (bv in een voorverwarmde oven).
  8. Giet de braadjus bij de saus en roer deze door elkaar. Voeg het pikante paprikapoeder toe en 1 mespuntje tijm.
  9. Roer de room door de saus en proef deze. Maak de saus op smaak af met zout, peper, paprikapoeder en wodka.
  10. Verdun de saus tot de juiste dikte met de rest van de bouillon.
  11. Leg de biefstuk op een bord en giet wat van de saus erover heen. Garneer met wat peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees