Uienchampignonsoep

Uienchampignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk hartige uienchampignonsoep, waar je je vingers bij aflikt. Met mosterd en Provençaalse kruiden en gebonden met bouillon. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht. Serveer met brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Uienchampignonsoep op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in repen. Fruit de uien in een eetlepel olijfolie glazig.
  2. Voeg het klein gesneden of geperste teentje knoflook toe en laat 5 minuten op een kleine pit pruttelen.
  3. Snijd intussen de champignons in plakjes en voeg ze bij de uien.
  4. Doe de Provençaalse kruiden en mosterd bij de uien en champignons. Laat alles op een laag vuur stoven.
  5. Warm de bouillon op in een ander pannetje en voeg deze bij de uien en champignons. Laat alles nog 20 minuten op een kleine pit staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vegetarisch