Brabants worstenbrood

Brabants worstenbrood

Smulweb imageSmulweb

Rollen maar met die gekruide gehaktworstjes en vervolgens ik een deegjasje van zelfgemaakt brooddeeg. Onze Brabantse worstenbroodjes zijn net zo lekker als die van de bakker.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Brabants worstenbrood op tafel.

  1. Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing (evt. iets meer boter en warm water). Dek af met folie en een theedoek en zet op een warme plaats om twee keer 30 minuten te laten rijzen, waarbij je tussendoor even kneedt. Kneed en meng aan het eind nogmaals stevig.
  2. Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, maggi en voeg wat paneermeel toe. Verdeel het gehaktmengsel in 20 gelijke delen en rol er worstjes van ongeveer 10 cm van.
  3. Rol 20 platte plakjes van het deeg en pak de gehaktworstjes erin. Vouw eerst de uiteinden over en druk stevig aan. Vervolgens vouw je één zijkant over het worstje en druk je deze goed aan. Tot slot vouw je de tweede zijkant eroverheen (ongeveer 1 cm overlap) en druk je deze stevig dicht.
  4. Leg de broodjes meteen op een (voorverwarmde) bakplaat met de naad naar beneden. Laat ze nog even rijzen (geen tocht!).
  5. Smeer de broodjes in met geklutst ei en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 25 minuten af totdat ze mooi goudbruin zijn.
eet smakelijk