Raapstelen lasagne

Raapstelen lasagne

Smulweb imageSmulweb

Een twist op de traditionele lasagne: verwerk de raapstelen in een overheerlijke lasagne met gehakt, tomatensaus, en bechamelsaus. Een overheerlijk gerecht met krokante geraspte kaas bovenop!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Raapstelen
  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Raapstelen lasagne op tafel.

  1. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Rasp de winterpeen. Maak de raapstelen schoon.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden ui en geraspte winterpeen mee. Voeg peper, zout, paprikapoeder, en pers een teentje knoflook erdoor en bak dit goed door. Voeg daarna tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat dit goed in het gehakt trekken. Laat dit alles tien min. op een zacht vuurtje doorpruttelen.
  3. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat 100 gram boter in een steelpannetje smelten, voeg bloem erbij tot het een droge massa wordt en voeg dan beetje bij beetje melk toe, tot je een mooie gladde witte saus hebt. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en voeg nog een klein nootje boter toe om de saus mooi glad te houden.
  4. Vet een ovenschaal in en begin met een bodem bechamelsaus. Schep daarbovenop een laag gehaktsaus, laagje raapstelen en bedek alles met lasagnebladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je de resterende bechamelsaus toe. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Leg voor de versiering 1 mooi raapsteelbladje op de kaas.
  5. Plaats de schaal 30 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pasta