Elzasser gehakttaart

Elzasser gehakttaart

Smulweb imageSmulweb

De Elzasser gehakttaart is een heerlijke hartige taart met gehakt en zuurkool op een bodem van bladerdeeg. Het spek, ui, knoflook en crème fraiche geven het gerecht de nodige kick. De geraspte kaas zorgt voor de finishing touch. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Elzasser gehakttaart op tafel.

  1. Bekleed een quichevorm van 24 cm met bladerdeeg en bestrooi met 4 el paneermeel.
  2. Snipper de ui en bak samen met de spekblokjes in olie gedurende 3 minuten op laag vuur.
  3. Meng de zuurkool goed met het gehakt, zout, peper, geperste knoflook, crème fraiche, ui en blokjes ontbijtspek.
  4. Doe het zuurkoolmengsel in de vorm en strooi geraspte kaas en wat paneermeel erover.
  5. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Kruiden Bladerdeeg Taart