Chutney van cranberry peer en gember

Chutney van cranberry peer en gember

Smulweb imageSmulweb

Een chutney van verse cranberry's, peer en gember. Met dit zoete chutney recept maak je in een handomdraai de lekkerste chutney. Lekker bij diverse gerechten.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chutney van cranberry peer en gember op tafel.

  1. Breng de azijn met de gember, ui, het kaneelstokje, citroen- en sinaasappelrasp en pepertje aan de kook en laat 10 minuten koken.
  2. Voeg de cranberry's, peer, bruine suiker en rozijnen toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelstokje en het pepertje en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vul 4 schone (uitgekookte) jampotten (bij elkaar ca. 800 ml inhoud) met de hete chutney.
  4. Sluit de potten goed af, keer ze en laat de chutney zo afkoelen.
  5. De chutney blijft in de koelkast zeker 14 dagen goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Fruit Cranberries Peren