Lasagne met kip en paprika

Lasagne met kip en paprika

Smulweb imageSmulweb

Met deze overheerlijke lasagne met kip en paprika zet je een waar feestmaal op tafel. Gemaakt met sappige kipfilet, verse paprika, ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden en specerijen zoals nootmuskaat en citroenrasp. Een smaakvolle ovenschotel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 920 g Bertolli Bolognese Pastasaus

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lasagne met kip en paprika op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de kipfilet in heel kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp van de citroen een eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kip rondom bruin. Bak de ui en paprika ongeveer 3 minuten zachtjes mee. Pers de tenen knoflook boven de pan uit en schep er de helft van de citroenrasp door. Breng dit pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Roer in een kom de ricotta los met 1 dl water, de rest van de citroenrasp en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  5. Vet een ovenschaal van 25 x 30 cm in en schep 3-4 eetlepels pastasaus op de bodem. Leg er 4 vellen lasagne in en verdeel hierover een derde van de pastasaus.
  6. Schep de helft van de blokjes kip erop en daarop de helft van de ricotta. Herhaal de laatste 4 stappen nog een keer. Leg de laatste lasagnevellen op de laatste laag ricotta.
  7. Verdeel de rest van de pastasaus erover en leg de plakjes mozzarella bovenop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de lasagne.
  8. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Groente Paprika