- 1000 g kaki/sharonfruit
- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappel-kaki jam op tafel.
- Prik met een naald de sinaasappels in maar net niet tot het vruchtvlees. Laat ze drie dagen in koud water staan en ververs twee maal daags het water.
- Snijd de sinaasappels in kleine stukjes en doe samen met de suiker in een grote pan met dikke bodem en zet op een laag vuurtje. Roer af en toe zodat de suiker niet aanbrandt. Reken vanaf het moment dat het kookt 2 ½ uur.
- Voeg na 2 ½ uur de kaki's in kleine stukjes toe, evenals het in kleine stukjes gesneden vanillestokje en de geraspte gember. Kook nog eens 2 uur op zacht vuur.
- Voeg tot slot de cognac toe.
- Doe dit hete mengsel in uitgekookte potjes, draai de deksels erop en zet ze op hun kop en laat zo afkoelen.