Sinaasappel-kaki jam

Sinaasappel-kaki jam

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte sinaasappel-kaki jam is een heerlijk alternatief voor je broodje pindakaas. Sinaasappels worden eerst drie dagen in koud water geweld, stukjes sinaasappel worden samengevoegd met suiker, kaki, vanille en gember en worden vervolgens twee uur lang gekookt op zacht vuur. De jam wordt afgemaakt met cognac en is klaar om in de uitgekookte potjes te doen.

300 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g kaki/sharonfruit
  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappel-kaki jam op tafel.

  1. Prik met een naald de sinaasappels in maar net niet tot het vruchtvlees. Laat ze drie dagen in koud water staan en ververs twee maal daags het water.
  2. Snijd de sinaasappels in kleine stukjes en doe samen met de suiker in een grote pan met dikke bodem en zet op een laag vuurtje. Roer af en toe zodat de suiker niet aanbrandt. Reken vanaf het moment dat het kookt 2 ½ uur.
  3. Voeg na 2 ½ uur de kaki's in kleine stukjes toe, evenals het in kleine stukjes gesneden vanillestokje en de geraspte gember. Kook nog eens 2 uur op zacht vuur.
  4. Voeg tot slot de cognac toe.
  5. Doe dit hete mengsel in uitgekookte potjes, draai de deksels erop en zet ze op hun kop en laat zo afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam