- 400 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kiptajine met sinaasappel en koriander op tafel.
- Schil de ui en hak deze fijn. Snijd de kip in vier stukken of gebruik de kippenpoten.
- Vermeng in een kom de draadjes saffraan, 1 eetlepel gehakte verse koriander, de fijngehakte knoflooktenen en wat zout. Vermeng dit met 10 cl zonnebloemolie.
- Besmeer de stukken kip met het saffraanmengsel met behulp van je handen.
- Doe de gekruide stukken kip in een pan en vermeng deze met de fijngehakte ui, de rest van de fijngehakte verse koriander, de rest van de zonnebloemolie, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder, roomboter, het restant van het kommetje met saffraan en zout naar smaak. Verhit de pan en laat alles 15 minuten zachtjes en al omscheppend stoven.
- Voeg sinaasappelsap toe, roer alles goed door, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Dek de pan af en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven.