Gravad lax (zalm) met mosterdsaus

Gravad lax (zalm) met mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Scandinavisch gerecht dat niet mag ontbreken tijdens de feestdagen. Gravad lax is gemarineerde zalm met mosterdsaus. Laat de zalm minimaal 36 uur marineren en serveer de gravad lax in dunne plakken met de mosterdsaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gravad lax (zalm) met mosterdsaus op tafel.

  1. Meng het zeezout en de suiker door elkaar. Controleer of er graten in de zalmfilets zijn achtergebleven. Trek die er met behulp van een pincet uit.
  2. Zet een langwerpige schaal met opstaande rand klaar. Leg de stukken zalmfilet naast elkaar met de velkant op een snijplank. Verdeel het zout-suiker mengsel en de peperkorrels over beide vishelften en druk goed aan.
  3. Leg op één helft de takjes dille. Leg de andere helft van de zalm met de met zout en suiker bestrooide kant bovenop de dille. Leg de zalm in de schaal en dek de schaal af met aluminium- of huishoudfolie. Deze gravad lax moet minstens 36 uur marineren. Zet de schaal in de koelkast.
  4. Draai de zalm éénmaal in de 12 uur om. Beide helften van de zalm komen dan om de beurt in het vocht te liggen.
  5. Verwijder het folie. Haal de zalm uit de schaal, en verwijder de takjes dille tussen de zalmhelften. Schraap eventueel achtergebleven zoutkorrels van de vis. Snijd met een scherp mes de beide zalmhelften horizontaal of schuin in dunne plakken.
  6. Serveer bij de gravad lax een mosterdsaus die als volgt wordt bereid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen