Romige mosterdsoep met spek

Romige mosterdsoep met spek

Smulweb imageSmulweb

Deze romige mosterdsoep met spekjes is ontzettend lekker! Perfect voor een regenachtige dag. En zo gemaakt! Kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en spekjes zorgen voor een smaaksensatie.

25 min bereiden

soep

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige mosterdsoep met spek op tafel.

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Klop 2 eidooiers los. Bak de spekjes.
  3. Verhit 60 gr boter in een pan en roer, als deze gesmolten is, de bloem erdoorheen.
  4. Voeg nu de kippenbouillon en 2 dl crème fraîche toe. Roer dit tot het één geheel wordt.
  5. Voeg nu 1 eetlepel dijon mosterd en 1 eetlepel grove mosterd toe. Goed doorroeren.
  6. Daarna 75 ml kookroom toevoegen en weer goed doorroeren.
  7. De 2 losgeklopte eidooiers toevoegen.
  8. Als allerlaatste de spekjes toevoegen. Niet meer laten koken, maar wel nog even goed doorroeren.
  9. Peper en zout naar smaak toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Speklap