- 1250 g Kipfilet Jamie Oliver 'Amazing' Mediterrane Schotel
- 1 Ancho Pepers
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Biryani uit natal (zuid-afrika) op tafel.
- Braad uien goed bruin in olie en haal uit pan. Zout de uien na.
- Braad aardappelblokjes goudbruin van kleur. Zout de aardappelblokjes na.
- Haal de blokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
- Kook de linzen half gaar in 500 ml gezouten water en laat ze uitlekken in een zeef.
- Meng de linzen en uien door de rijst.
- Meng de kip met kruiden en specerijen en citroensap en laat 2-3 uur staan.
- Voeg 1 eetlepel olie toe aan een grote stoofpan.
- Doe de helft van de aardappelen op de bodem van de pan en dan de helft van de kip erover, gevolgd door de tomaten en rijst mengsel.
- Verdeel de plakken ei erover.
- Herhaal dit met afsluitend bovenop het rijst- en linzenmengsel.
- Meng het saffraanpapje met de bouillon en verdeel dit over het stoofgerecht.
- Stoof de Biryani op heel zacht vuur voor 90 minuten of tot de kip gaar is. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt, maar meng dit niet door.