Frisse vissoep

Frisse vissoep

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse vissoep heeft alles wat je nodig hebt: vis, garnalen, krab en vooral veel smaak! Het sinaasappelsap en de schil geven deze soep een heerlijk fris tintje. Serveer met brood om te dippen en smullen maar!

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 0.5 g Citroenmelisse
  • 1 el Bieslook
  • 0.5 g Sereh / Citroengras
  • 100 ml Sinaasappelsap
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse vissoep op tafel.

  1. Knip verse kruiden met de schaar fijn. Snijd vis in blokjes, ui, knoflook, rode peper, tomaat, prei en lente-ui.
  2. Pers sinaasappel uit en rasp ongeveer een eetlepel van de schil (goed de schil schoonmaken).
  3. Breng twee liter water aan de kook. Voeg fond/bouillonblokjes, witte wijn, groenten, vers geperste sinaasappelsap, rasp van de schil, kookroom, peper, zout, saffraan en kurkuma toe. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken.
  4. Voeg vis, schaal- en schelpdieren, en de verse kruiden toe.
  5. Voeg tot slot de mayonaise toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep