Chinesekool soep

Chinesekool soep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Chinese kool soep boordevol groenten. Maak deze soep met prei, ui en Chinese kool. Voeg vervolgens bouillonblokjes toe voor een volle smaak. Eventueel kun je deze soep kruiden naar smaak, maar peper geeft al een smaakvolle toevoeging. Een aanrader!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinesekool soep op tafel.

  1. Maak de prei schoon en spoel hem onder de kraan zodat alle zand weg is. Snijd de prei vervolgens in kleine stukken.
  2. Snijd de ui in kleine stukken. Snijd het achterste deel van de Chinese kool eraf en snijd de kool vervolgens in stukken of repen. Het maakt niet uit, want het moet toch gemixt worden.
  3. Doe alle groenten in de kom (ui, Chinese kool en prei). Voeg vervolgens de 2,5 liter water toe (je kunt de hoeveelheid water ook verminderen indien je een iets dikkere soep wilt).
  4. Doe de 2 bouillonblokjes erbij en breng dit alles aan de kook. Laat ongeveer een half uurtje koken.
  5. Indien gewenst kun je kruiden naar smaak toevoegen, maar ik persoonlijk vind peper genoeg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep