Amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en

Amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en

Smulweb imageSmulweb

Een klein hapje voor het diner? Maak dan een amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei, kruidenolie en bladerdeeg. Heerlijk, smaakvol en Ideaal als starter.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en op tafel.

  1. Blancheer de groene kruiden kort en dompel direct daarna in koud water. Laat de kruiden na het blancheren uitlekken op een zeef.
  2. Pureer de kruiden met de olie en laat weer uitlekken op een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de geitenkaas licht en roer glad met de handmixer. Klop de slagroom lobbig en schep door de geitenkaas.
  4. Verhit de olijfolie en bak de sjalot glazig. Voeg de paprika toe en laat even meebakken. Giet het water erbij en voeg de suiker toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer het mengsel in de blender en zeef het. Verwarm opnieuw en los er de geweekte gelatine in op. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gelei afkoelen.
  6. Leg een plakje bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk met ei. Bestrooi met geroosterd sesamzaad en zout. Snij in dunne reepjes van een halve centimeter en bak 10 minuten in een oven van 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses