Chileense maispastei (pastel de choclo)

Chileense maispastei (pastel de choclo)

Smulweb imageSmulweb

Deze Chileense maispastei (pastel de choclo) is een heerlijke ovenschotel met gehakt, olijven en rozijnen, bedekt met een laagje maïspuree. Deze hartige taart wordt op smaak gebracht met cayennepeper en gemalen komijnzaad. Perfect voor een zondagse maaltijd met het gezin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chileense maispastei (pastel de choclo) op tafel.

  1. Kook het ei in een pan met water in 10 minuten hard. Giet daarna het water uit de pan, vul de pan met koud water en laat het ei er in afkoelen.
  2. Vet de ovenschalen (of schaal) in.
  3. Laat de maïskorrels in een zeef uitlekken (het vocht wordt niet gebruikt).
  4. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt er - op een matige hittebron, al prakkend met een vork - rul in. Doe de uiensnippers bij het gehakt en bak - af en toe omscheppend - verder tot de uiensnippers zacht zijn en net een beetje een kleurtje krijgen. Breng het gehaktmengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper. Strooi het gemalen komijnzaad over het gehaktmengsel en doe de olijven en rozijnen erbij. Meng alles door elkaar en schep het mengsel in de ovenschalen (of schaal). Pel het ei, snijd het in plakjes en verdeel die over het gehaktmengsel in de ovenschalen (of schaal).
  5. Pureer - met behulp van de keukenmachine of een staafmixer - de maïskorrels met de melk, maïzena, het zout en de cayennepeper. Verdeel de maïspuree over het gehaktmengsel en strijk hem glad. Strooi dun poedersuiker over de maïspuree.
  6. Verwarm de oven voor op 200º Celsius (Gasoven stand 6) en bak de maïspastei(en) er - in circa 30 - 35 minuten - goudbruin in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep