- 2000 ml Water
- 500 g Erwten soepgroenten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollandse erwtensoep van opa op tafel.
- Was de spliterwten in een vergiet tot het water helder is. Kruid de varkens- en speklapjes met peper en zout. Snijd de rookworst in plakjes. Als je verse groente gebruikt, snijd deze dan in stukjes.
- Breng de erwten met de hele stukken vlees aan de kook in 2 liter water. Laat het geheel daarna ongeveer 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het witte schuim eraf tot het helder is.
- Haal het vlees uit de pan en verwijder het vet. Snijd het vlees in stukjes.
- Pureer de soep zonder het vlees met een staafmixer. Voeg de groenten toe en laat het geheel 20 minuten doorkoken. Roer af en toe.
- Pureer de soep opnieuw. Voeg nu het vlees en de plakjes rookworst toe.
- Warm de soep nog even op en serveer. Eet smakelijk!