Hollandse erwtensoep van opa

Hollandse erwtensoep van opa

Smulweb imageSmulweb

Proef de nostalgie met opa's Hollandse erwtensoep. Verse groente, spliterwten, varkensvlees, speklapjes en rookworst brengen je in hogere winterse sferen. Koken maar!

120 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2000 ml Water
  • 500 g Erwten soepgroenten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollandse erwtensoep van opa op tafel.

  1. Was de spliterwten in een vergiet tot het water helder is. Kruid de varkens- en speklapjes met peper en zout. Snijd de rookworst in plakjes. Als je verse groente gebruikt, snijd deze dan in stukjes.
  2. Breng de erwten met de hele stukken vlees aan de kook in 2 liter water. Laat het geheel daarna ongeveer 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het witte schuim eraf tot het helder is.
  3. Haal het vlees uit de pan en verwijder het vet. Snijd het vlees in stukjes.
  4. Pureer de soep zonder het vlees met een staafmixer. Voeg de groenten toe en laat het geheel 20 minuten doorkoken. Roer af en toe.
  5. Pureer de soep opnieuw. Voeg nu het vlees en de plakjes rookworst toe.
  6. Warm de soep nog even op en serveer. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep