Rosbief uit de oven met peren

Rosbief uit de oven met peren

Smulweb imageSmulweb

Rosbief uit de oven met peren in sjalotten en rode-wijnsaus. Heerlijke rosé gebraad met een zachte smaak van roze peperkorrels, geserveerd met sappige peren en de sjalotten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Crème de cassis

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Rosbief uit de oven met peren op tafel.

  1. Schil de peren en pel de sjalotten.
  2. Breng in een pan de rode wijn met de honing, crème de cassis en de kruiden aan de kook.
  3. Laat de peren en sjalotten hierin glijden en pocheer ze circa 30 minuten op een laag vuur. De peren moeten stevig blijven staan.
  4. Schep de peren en sjalotten uit de pan en laat het pocheervocht tot tweederde inkoken.
  5. Braad de rosbief in een braadpan in olijfolie rondom bruin en zet hem voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Haal de rosbief uit de oven en laat de rosbief in aluminiumfolie op een bord rusten.
  7. Blus het braadvet af met het kooksel van de peren.
  8. Klop met een garde de in blokjes geneden boter door de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Verwarm de sjalotten en peren hierin.
  9. Bestrooi de rosbief met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees