- 100 g Crème de cassis
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Rosbief uit de oven met peren op tafel.
- Schil de peren en pel de sjalotten.
- Breng in een pan de rode wijn met de honing, crème de cassis en de kruiden aan de kook.
- Laat de peren en sjalotten hierin glijden en pocheer ze circa 30 minuten op een laag vuur. De peren moeten stevig blijven staan.
- Schep de peren en sjalotten uit de pan en laat het pocheervocht tot tweederde inkoken.
- Braad de rosbief in een braadpan in olijfolie rondom bruin en zet hem voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Haal de rosbief uit de oven en laat de rosbief in aluminiumfolie op een bord rusten.
- Blus het braadvet af met het kooksel van de peren.
- Klop met een garde de in blokjes geneden boter door de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Verwarm de sjalotten en peren hierin.
- Bestrooi de rosbief met zout en peper.