Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Witlofstamppot met appel, walnoot en kibbeling

Witlofstamppot met appel, walnoot en kibbeling

magazine badge magazine

Combineer jouw stamppot eens met witlof, appel, walnoot en kibbeling. Smeuïge aardappelpuree met een bite en stevige vis. Profiteer van onze aanbiedingen en haal de ingrediënten in huis.

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1500 g Kruimige aardappelen
  • 25 g Roomboter
  • 800 g Witlof
  • 1 friszoete handappel, bijv. goudreinetten
  • 1 schaal kibbeling
  • 4 el Remouladesaus
  • 75 g walnoten
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje peper
  • 1 pureestamper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlofstamppot met appel, walnoot en kibbeling op tafel.

  1. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan de boter. Schep de witlof erdoor en bak in 8 min. beetgaar. Voeg de appel toe en warm nog 2 min. mee.
  2. Verwarm intussen de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met een flinke scheut kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de witlof, appels, walnoten en peper naar smaak erdoor.
  4. Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de kibbeling bij en serveer met de remouladesaus.