Chinese wontons gevuld met kip en krab

Chinese wontons gevuld met kip en krab

Smulweb imageSmulweb

Gevuld met kip en krab en de beste smaken uit de Chinese keuken: deze wontons zijn verrukkelijk! Knapperig gebakken met zachte vulling van krab en kip. Perfect voor elk moment. Frituren en aanvallen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 g Jumbo Bieslook
  • 200 g Wonton deegvellen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese wontons gevuld met kip en krab op tafel.

  1. Maal de knoflook fijn in een draaiende keukenmachine.
  2. Doe de kipfilet en krab bij de knoflook in de machine, maal dit tot een gehakt.
  3. Voeg de vissaus, chilipoeder, (rode peper), sesamolie, zwarte peper toe en maal dit in de machine nog even goed door elkaar.
  4. Haal het gehakt uit de machine en doe het in een kom. Het kan met wat peper en zout op smaak gebracht worden, maar pas op voor het gerecht te zout wordt, want de vissaus is zout, (in Azië gebruikt men dit als zout in gerechten).
  5. Doe wat klein gesneden bieslook en een deel van een geklutst ei door het gehakt.
  6. Leg een wontonvel op een snijplank en leg een balletje gehakt in het midden. Vouw de hoeken dicht met wat eigeel.
  7. Frituur de wontons in de olie knapperig en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte