Snelle kedgeree

Snelle kedgeree

Smulweb imageSmulweb

Een oosters gerecht, snel en simpel te bereiden. Met onder andere gerookte zalm, jasmijnrijst, kerrie- en komijnzaad, koriander en knapperige erwtjes. De limoen zorgt voor een frisse finishing touch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Snelle kedgeree op tafel.

  1. Verhit in een pan met een net dikke bodem de olie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Voeg de kruiden, 4 limoenpartjes en de rijst toe en laat dit enkele minuten zachtjes fruiten.
  3. Voeg de bouillon toe en kook dit, met de deksel erop, zachtjes in 20 minuten gaar. Roer na 10 minuten de erwtjes erdoor.
  4. Schep de zalm en koriander erdoor als alles gaar is en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Garneer met de overige plakjes limoen en optioneel enkele plakjes hardgekookt ei.
eet smakelijk