Franse pruimentaart

Franse pruimentaart

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door deze Franse pruimentaart. Het is een eenvoudig te maken dessert en een heerlijke manier om te genieten van de zomerse pruimen.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Franse pruimentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de reine claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort is het aanbevolen om de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden.
  3. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met boter.
  4. Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal.
  5. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, suiker en zout.
  6. Giet het beslag op de pruimen in de schaal.
  7. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.
  8. Controleer dan of het beslag gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Pruimentaart