Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van gegratineerde zalm. Op smaak gebracht met lente-ui, peper en zout. Geserveerd met warme peterseliekrieltjes en een frisse salade van komkommer in een honing mosterddressing.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en smelt de boter. Leg de zalm op een met olie besmeerde bakplaat.
  2. Snijd de lente-ui in zeer dunne ringen.
  3. Bestrooi de zalm met peper en zout en daarna met lente-ui.
  4. Draai de sneetjes brood in de foodprocessor tot broodkruim en bestrooi de zalm met het broodkruim. Besprenkel de zalm met gesmolten boter.
  5. Plaats de zalm gedurende 6 minuten in de oven.
  6. Verwarm boter in een steelpannetje en doe hier de krieltjes in. Bestrooi met peper en zout en laat afgedekt warm worden.
  7. Doe peterselie, lente-ui, mosterd, azijn en honing in de maatbeker. Voeg al draaiende met de staafmixer olie toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Ontdoe de komkommer van zaadlijsten, snijd in plakjes en maak aan met de dressing.
  9. Schep de krieltjes in een diepe schaal, leg de zalm er bovenop en serveer de komkommersalade apart.
eet smakelijk