Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegratineerde zalm met peterseliekrieltjes en komkommersalad op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en smelt de boter. Leg de zalm op een met olie besmeerde bakplaat.
- Snijd de lente-ui in zeer dunne ringen.
- Bestrooi de zalm met peper en zout en daarna met lente-ui.
- Draai de sneetjes brood in de foodprocessor tot broodkruim en bestrooi de zalm met het broodkruim. Besprenkel de zalm met gesmolten boter.
- Plaats de zalm gedurende 6 minuten in de oven.
- Verwarm boter in een steelpannetje en doe hier de krieltjes in. Bestrooi met peper en zout en laat afgedekt warm worden.
- Doe peterselie, lente-ui, mosterd, azijn en honing in de maatbeker. Voeg al draaiende met de staafmixer olie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Ontdoe de komkommer van zaadlijsten, snijd in plakjes en maak aan met de dressing.
- Schep de krieltjes in een diepe schaal, leg de zalm er bovenop en serveer de komkommersalade apart.