Zalig zoete clementine - amandeltaart (hele bijzondere taart

Zalig zoete clementine - amandeltaart (hele bijzondere taart

Smulweb imageSmulweb

Een combinatie van het zoete van de clementines met de amandel smaak. Na een uur in de oven kan je niet wachten om deze bijzondere taart te proeven. Wacht nog wel even, want de taart smaakt het lekkerst als hij 1 dag oud is.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalig zoete clementine - amandeltaart (hele bijzondere taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  2. Vet een springvorm in en bedek de randen met bakpapier.
  3. Boen de clementines of appelsienen heel goed af.
  4. Breng de clementines met schil aan de kook in een pan met KOUD water en laat ze 2 uur zachtjes koken. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in kwarten en haal de evt. pitjes eruit. Maal alles, inclusief de schil, fijn in de keukenmachine (of blender) tot pulp.
  5. Klop in een aparte kom de eieren met de suiker tot een bleek en luchtig mengsel. Voeg amandelen en bakpoeder toe en meng goed.
  6. Roer de mandarijnenpulp door het eimengsel.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart gedurende ongeveer 1 uur in de oven. Na 30-40 minuten de bovenkant afdekken met folie (anders wordt hij te donker).
  8. Laat de taart afkoelen op een rooster, maar houd hem in de vorm. Haal hem pas uit de vorm als hij helemaal is afgekoeld.
  9. De taart is het lekkerst als hij 1 dag oud is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart