Klapstuk in slowcooker

Klapstuk in slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een klapstuk uit de slowcooker. Het vlees is in BBQ-saus gemarineerd en gegaard op lage temperatuur waardoor het boterzachte vlees uit elkaar valt. Ideaal voor een feestje!

15 min bereiden

hoofdgerecht

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Jumbo Fruitsap Ananas
  • 125 ml Appelsap
  • 50 g Chilipoeder
  • 4 tl Liquid Smoke

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Klapstuk in slowcooker op tafel.

  1. Combineer de specerijen.
  2. Wrijf 2 Tl. specerijen goed in het vlees.
  3. Doe het vlees in een afsluitbare diepvrieszak of leg het in een platte schaal (afdekken met plasticfolie).
  4. Bewaar de rest van de specerijen.
  5. Meng alle ingrediënten in een schaal voor de BBQ-saus (suiker moet goed oplossen).
  6. Giet 500 ml. (2 cups) van de saus over het vlees, bedek aan alle kanten. Plaats het vlees in de koelkast gedurende minstens 8 uur of 's nachts (meng af en toe het vlees met de saus).
  7. Bewaar de rest van de saus in een bakje in de koelkast.
  8. Haal na 8 uur het vlees uit de saus, laat het even uitlekken en gril het vlees snel bruin (druppelpan eronder).
  9. Plaats het vlees nu in de slowcooker.
  10. Giet 375 ml. (1 1/2 cup) saus erover en zet de slowcooker op hoog voor 1 uur en dan op laag voor 3 uur.
  11. Prik met een vork om te zien of het vlees goed mals is.
  12. Verwijder het vlees en wacht 15 minuten voordat je het snijdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees