Tournedos met grootmoeders geheime saus en aardappelpuree

Tournedos met grootmoeders geheime saus en aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

Tournedos met Grootmoeders Geheime Saus en aardappelpuree. Heerlijk mals vlees met een heerlijke saus van port, champignons en paté. Het gerecht wordt gecomplementeerd door een smeuïge puree met melk en een klontje boter.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kalkoen tournedos

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tournedos met grootmoeders geheime saus en aardappelpuree op tafel.

  1. Schil de aardappels. Kook ze totdat ze gaar zijn. Pureer ze met de mixer met melk, een klontje boter en nootmuskaat. Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er broodkruimels en klontjes boter overheen. Zet dit 30 minuten in de oven op 180 graden.
  2. Bak de tournedos op hoog vuur in boter en olie totdat ze dichtgeschroeid zijn. Haal ze uit de pan en zout ze.
  3. Bak in dezelfde pan op een lager vuur de sjalot in olie/boter en voeg de champignons toe. Haal uit de pan. Giet de port in de pan en laat flink bruisen. Voeg de fond, vissaus en thijm toe en laat inkoken. Voeg dan de paté toe en roer glad. Roer er een klontje boter doorheen en voeg de champignons toe.
  4. Leg de tournedos in een ovenschaal en zet deze ongeveer 7 minuten in de oven.
  5. Laat de tournedos even rusten voor het opdienen. Serveer de borden met de tournedos en de aardappelpuree. Schep de saus over de tournedos.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Aardappelpuree