Appelbol met vanillesaus

Appelbol met vanillesaus

Smulweb imageSmulweb

Deze appelbol met vanillesaus is zo lekker, daar blijf je sidderend van op je stoel zitten. Schil de goudrenetten, vul ze met amandelspijs en kaneelsuiker en vouw ze in bladerdeeg. Bak ze af en schenk de vanillesaus erbij. Dat wordt smullen!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Appelbol met vanillesaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Schil de goudrenetten en boor het klokhuis eruit.
  3. Maak van de amandelspijs acht kleine bolletjes en druk aan de onderkant van de appel een bolletje spijs in het gat.
  4. Vul het gat verder op met kaneelsuiker en sluit het af met een bolletje amandelspijs.
  5. Vouw de plakjes bladerdeeg om de appels heen en vorm het aan de onderkant tegen elkaar.
  6. Roer de eidooier los met wat water en smeer de appelbollen hiermee in.
  7. Druk de appelbollen in de kaneelsuiker en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende circa 10 minuten.
  8. Snijd de vanillestokjes horizontaal door de helft en schraap het merg eruit.
  9. Verhit de eidooiers met de room, suiker en het vanillemerg onder constant roeren op het vuur tot de saus gaat binden en bereid de vanillesaus op deze wijze.
  10. Leg de warme appelbol op een bord en schenk de vanillesaus erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen