Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Appelbol met vanillesaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Schil de goudrenetten en boor het klokhuis eruit.
- Maak van de amandelspijs acht kleine bolletjes en druk aan de onderkant van de appel een bolletje spijs in het gat.
- Vul het gat verder op met kaneelsuiker en sluit het af met een bolletje amandelspijs.
- Vouw de plakjes bladerdeeg om de appels heen en vorm het aan de onderkant tegen elkaar.
- Roer de eidooier los met wat water en smeer de appelbollen hiermee in.
- Druk de appelbollen in de kaneelsuiker en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende circa 10 minuten.
- Snijd de vanillestokjes horizontaal door de helft en schraap het merg eruit.
- Verhit de eidooiers met de room, suiker en het vanillemerg onder constant roeren op het vuur tot de saus gaat binden en bereid de vanillesaus op deze wijze.
- Leg de warme appelbol op een bord en schenk de vanillesaus erbij.