Varkensvlees met spits-of witte kool

Varkensvlees met spits-of witte kool

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk roerbakgerecht met varkensvlees en verse groenten. Geserveerd met witte rijst, onmisbaar voor een smakelijke maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkensvlees met spits-of witte kool op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes, schil en snipper de ui en knoflook en schil de gember en rasp deze fijn. Snijd de witte kool in vieren, vervolgens klein en was het. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Maak de rijst volgens gebruikaanwijzing op de verpakking klaar.
  3. Verhit een scheut olie in de wok en voeg het vlees toe. Bak het rondom lichtbruin en voeg dan de uien, knoflook en gember toe. Bak totdat de uien verkleurd zijn.
  4. Voeg 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel sambal toe aan het mengsel. Roerbak dit even samen. Voeg nu de tomatenpuree toe en roerbak dit eveneens op hoog vuur mee. Blus het af met een scheutje water en zet het vuur op het allerlaagst. Laat alles met de kool even stoven. Proef of het vlees gaar is.
  5. Voeg de taugé toe, roer nog even om en serveer samen met de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool