Risotto met tonijn en portabella

Risotto met tonijn en portabella

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle risotto met portabella, doperwten, Pecorino kaas en tonijn. Op smaak gebracht met ui, balsamico, zout en peper. Garneer de risotto met een bedje van rucola en serveer op een grote schaal.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met tonijn en portabella op tafel.

  1. Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan totdat de ui glazig is.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij in blokjes. Snij de portabella in plakken.
  3. Voeg de portabella, doperwten en paprika bij de ui. Voeg de risottorijst bij de groenten in de pan en roer even door.
  4. Voeg de witte wijn bij de risotto rijst en roer goed door totdat de wijn geheel is opgenomen door de rijst.
  5. Voeg mondjesmaat elke keer een flinke scheut bouillon toe aan het mengsel als de rijst al het vocht heeft opgezogen. Proef regelmatig tussendoor of de risotto al gaar is.
  6. Als de risotto gaar is, voeg dan de tonijn toe en roer even goed door.
  7. Schep ondertussen een eetlepel balsamico en twee eetlepels olijfolie door de rucola en breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de risotto op een grote schaal en garneer de risotto met de rucola. Rasp de Pecorino kaas over het geheel heen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst