Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met tonijn en portabella op tafel.
- Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan totdat de ui glazig is.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij in blokjes. Snij de portabella in plakken.
- Voeg de portabella, doperwten en paprika bij de ui. Voeg de risottorijst bij de groenten in de pan en roer even door.
- Voeg de witte wijn bij de risotto rijst en roer goed door totdat de wijn geheel is opgenomen door de rijst.
- Voeg mondjesmaat elke keer een flinke scheut bouillon toe aan het mengsel als de rijst al het vocht heeft opgezogen. Proef regelmatig tussendoor of de risotto al gaar is.
- Als de risotto gaar is, voeg dan de tonijn toe en roer even goed door.
- Schep ondertussen een eetlepel balsamico en twee eetlepels olijfolie door de rucola en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de risotto op een grote schaal en garneer de risotto met de rucola. Rasp de Pecorino kaas over het geheel heen.