Witlofaardappeltaart

Witlofaardappeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze witlofaardappeltaart is een feest voor de smaakpapillen. Knapperige witlof, zachte aardappelen zorgen voor de perfecte combinatie. Geef hierbij je eigen touch aan de vulling met de slagroom en eieren mix.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witlofaardappeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bekleed met het deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
  3. Snijd de aardappelen in plakken van 1 centimeter dik en kook ze 10 minuten in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng het witlof en de aardappelen erdoor en schep in de vorm.
  6. Bedek met het spek en bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Zuivel Kruiden Bakken Taart