Pomodori gratinati ( gegratineerde tomaten)

Pomodori gratinati ( gegratineerde tomaten)

Smulweb imageSmulweb

Pomodori gratinati (gegratineerde tomaten) zijn heerlijk als bijgerecht. Tomaten gevuld met een mengsel van peterselie, basilicum, oregano, knoflook, kaas, broodkruim/paneermeel en olijfolie. Even in de oven en serveren maar!

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pomodori gratinati ( gegratineerde tomaten) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de tomaten, dep ze droog en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees klein.
  3. Schik de tomaten in de ovenschaal met het snijvlak omhoog. Bestrooi ze met een beetje zout.
  4. Schep het overgebleven vruchtvlees van de tomaten om met de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, kaas, broodkruim en/of paneermeel. Schep er 4 eetlepels olijfolie door en wat peper en zout.
  5. Vul de tomaten met dit mengsel. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie.
  6. Zet de tomaten 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn en licht kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente