Surinaamse vleespasteitjes

Surinaamse vleespasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Smul van deze heerlijke Surinaamse vleespasteitjes! Het gehakt wordt gestoofd met ui, tomatenpuree, bouillonblokjes en kruiden. De vulling bestaat uit augurken, doperwtjes, worteltjes, kappertjes en eieren. Het knapperige deeg maak je van zelfrijzend bakmeel en boter, met ijswater als geheim ingrediënt. Makkelijk, snel en smullen maar!

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaamse vleespasteitjes op tafel.

  1. Fruit de gesnipperde ui. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg het gehakt toe met peper, zout en nootmuskaat. Doe de bouillonblokjes erbij, en roer alles goed door elkaar. Stoof de verse peper mee.
  2. Meng de in stukjes gesneden augurken, doperwtjes, worteltjes, kappertjes en de in stukjes gesneden eieren door de massa. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Snij met 2 messen de boter daarin klein. Roer het ijswater erdoor en kneed er snel een soepel deeg van. Laat het een half uur rusten en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  4. Vet de pasteivormpjes in en bekleed ze met deeg. Doe in elk vormpje wat vulling. Bedek de vulling met de rest van het uitgerolde deeg.
  5. Bestrijk de pasteitjes met losgeklopt ei en bak ze goudbruin in de oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Kruiden Ei Bakken Pasteitjes