Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen

Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke cupcakes gemaakt van cakemeel, ricotta, limoen en meer. Deze cupcakes moeten wel eerst in de oven en daarna zijn ze klaar om gegeten te worden. Perfect voor een lekkere traktatie!

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen op tafel.

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Zet alles van tevoren klaar.
  3. Doe alvast de papieren cakevormpjes in een muffinvorm (of andere ronde vormpjes).
  4. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht 160°C).
  5. Zeef het cakemeel met het zout en het bakpoeder in een kom.
  6. Rasp de schil van de goed gewassen limoen en voeg de rasp toe aan het cakemeel.
  7. Pers de limoen uit en zet apart.
  8. Splits de eieren en zet apart (eiwit alvast in een schone mixkom).
  9. Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en sla het zo dat het pieken vormt. Zet apart.
  10. Doe de boter met de suiker in de beslagkom en sla het met een mixer tot het licht en luchtig is.
  11. Voeg de ricotta toe tot het een romige mix is.
  12. Voeg het eigeel toe aan het beslag en mix het erdoor.
  13. Voeg om en om bloem en limoensap toe aan het beslag, begin en eindig met bloem. Voeg dit niet met de mixer toe, maar met een spatula.
  14. Vouw als laatste - heel voorzichtig - het geslagen eiwit door de mix met een rubber spatula.
  15. Vul de vormpjes voor 2/3e met het beslag.
  16. Bak de muffins in een voorverwarmde oven (op 2e richel) voor ongeveer 25 minuten.
  17. Gebruik een houten prikker om te kijken of de muffins gaar zijn (moet er schoon uitkomen).
  18. Oventemperaturen kunnen enorm verschillen dus kijk af en toe (niet tussendoor de deur openen!).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Fruit Cupcakes