Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen op tafel.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Zet alles van tevoren klaar.
- Doe alvast de papieren cakevormpjes in een muffinvorm (of andere ronde vormpjes).
- Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht 160°C).
- Zeef het cakemeel met het zout en het bakpoeder in een kom.
- Rasp de schil van de goed gewassen limoen en voeg de rasp toe aan het cakemeel.
- Pers de limoen uit en zet apart.
- Splits de eieren en zet apart (eiwit alvast in een schone mixkom).
- Voeg een snufje zout aan het eiwit toe en sla het zo dat het pieken vormt. Zet apart.
- Doe de boter met de suiker in de beslagkom en sla het met een mixer tot het licht en luchtig is.
- Voeg de ricotta toe tot het een romige mix is.
- Voeg het eigeel toe aan het beslag en mix het erdoor.
- Voeg om en om bloem en limoensap toe aan het beslag, begin en eindig met bloem. Voeg dit niet met de mixer toe, maar met een spatula.
- Vouw als laatste - heel voorzichtig - het geslagen eiwit door de mix met een rubber spatula.
- Vul de vormpjes voor 2/3e met het beslag.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven (op 2e richel) voor ongeveer 25 minuten.
- Gebruik een houten prikker om te kijken of de muffins gaar zijn (moet er schoon uitkomen).
- Oventemperaturen kunnen enorm verschillen dus kijk af en toe (niet tussendoor de deur openen!).