Champagne bavarois

Champagne bavarois

Smulweb imageSmulweb

Deze champagne bavarois maak je met witte wijn, citroen, champagne, slagroom, honing, ei, poedersuiker, en passievruchtcoulis. Een machtig maar heerlijk zoet nagerecht om van te smullen. Zet de bavarois 4 uur in de koeling en brand het eiwitschuim met crème brûlée brander. Genieten maar!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champagne bavarois op tafel.

  1. Klop de slagroom lobbig tot yoghurtdikte en zet dit in de koelkast.
  2. Kook de witte wijn met 65 gram suiker, 1 dl champagne en de geweekte gelatineblaadjes (5 minuten in koud water) en uitgeperste ½ citroen.
  3. Klop de eidooiers luchtig met 50 gram suiker en de rest van de champagne.
  4. Koel de pan met het mengsel van witte wijn/champagne af in ijswater tot het begint te geleren. Voeg dan de schuimige eidooiers toe en koel nog even verder. Haal de slagroom uit de koeling en voeg het gelerende mengsel bij de slagroom. Spatel voorzichtig door elkaar. Zet 6 kookringen klaar en giet het mengsel in de kookringen en zet het 4 uur in de koeling.
  5. Hol de passievruchten uit en voeg de honing toe. Haal dit door de blender en zeef de pitjes eruit. Doe in een spuitfles en zet in de koeling.
  6. Voeg de 6 eiwitten en poedersuiker in een brandschone en vetvrije kom (ontvetten met citroensap en zout). Opkloppen tot deze stijf is.
  7. Spuit een mooi patroon met de coulis. Zet hier de bavarois op en spuit met een spuitzak het eischuim op en brand dit met een crème brûlee brander. Garneer met framboosjes en eventueel eetbare bloemen. Heerlijk met een zoete mousserende wijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts