Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Champignonsoep op tafel.
- Maak een blanke roux: smelt gelijke delen boter en bloem in een soeppan op een rustig vuur. Roer goed door tot er een soort deeg ontstaat. Voeg minimaal 30 gram bloem en boter toe om de soep te binden. Gebruik 50 gram van beide ingrediënten als je een stevigere soep wilt.
- Snipper de ui heel fijn en pers de teen knoflook uit. Laat de boter niet kleuren. Fruit de ui en voeg daarna de knoflook toe. Laat de ui niet bruin worden, maar bak deze glazig.
- Voeg de melk langzaam toe, terwijl je blijft roeren. Voeg vervolgens de champignons toe en breng het mengsel rustig aan de kook. Voeg ten slotte de kippenbouillon toe. Blijf de champignonsoep de hele tijd goed roeren.
- Hak bladpeterselie fijn met een koksmes. Doe ca. 2 lepels vlak voor het opdienen door de zelfgemaakte soep, samen met een flinke scheut witte wijn.
- Breng de champignonsoep op smaak met peper en eventueel wat zout.