Thaise kokossoep met tofu

Thaise kokossoep met tofu

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van Thailand met de Thaise kokossoep met tofu. Een soep waarin de smaken van knoflook, sjalotten, laos, citroengras en limoenblad zich perfect mengen met de groentebouillon en kokosmelk. Heerlijk met taugé, Chinese kool en tofu. Maak het af met sojasaus, chilisaus en limoensap.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Limoenblaadje
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Thaise kokossoep met tofu op tafel.

  1. Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn. Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe. Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  2. Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen. Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  3. Snijd ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm. Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  4. Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Tofu