- 2 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde zalm met sesamzaadjes op tafel.
- Laat de zalmfilet eerst ontdooien in de koelkast of op het aanrecht.
- Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin en laat het op een bordje afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 à 2 eetlepels oranje schil af. Verkruimel het pepertje.
- Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.
- Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel.
- Leg de zalmfilets op warme borden en druppel het sojasausje erover. Strooi daarna het sesamzaad erover.
- Lekker met pandanrijst en een salade van peultjes. Tip: vervang het gedroogde chilipepertje door verse rode peper in dunne reepjes of een beetje chilipoeder.