Gegrilde zalm met sesamzaadjes

Gegrilde zalm met sesamzaadjes

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde zalm met een Japanse twist. Bestrijk de zalmfilet met olie en rooster hem in de pan, zodat hij een subtiele rokerige smaak krijgt. Dien op met licht pikante sojasaus en geroosterd sesamzaad voor extra knapperigheid. Kortom, heerlijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde zalm met sesamzaadjes op tafel.

  1. Laat de zalmfilet eerst ontdooien in de koelkast of op het aanrecht.
  2. Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin en laat het op een bordje afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 à 2 eetlepels oranje schil af. Verkruimel het pepertje.
  3. Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.
  4. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel.
  5. Leg de zalmfilets op warme borden en druppel het sojasausje erover. Strooi daarna het sesamzaad erover.
  6. Lekker met pandanrijst en een salade van peultjes. Tip: vervang het gedroogde chilipepertje door verse rode peper in dunne reepjes of een beetje chilipoeder.
eet smakelijk