- 500 g Varkensrollade
- 1 el Vloeibare margarine
- 100 g verse vij
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensrollade met bruin bier en gedroogde pruimena op tafel.
- Bestrooi de rollade met peper en zout.
- Doe een flinke scheut vloeibare boter in een braadpan. Braad de rollade laagzaam rondom bruin.
- Doe de wortelen en sjalotten in de kom en voeg de kruiden toe. Roer het geheel goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en giet het bier in de maatbeker.
- Leg de rollade samen met het wortel-ui mengsel in de braadslede en laat het geheel 1 uur braden. Bedruip regelmatig de rollade met het bier.
- Voeg na 30 minuten de pruimen, abrikozen en dadels toe. Laat de rollade nog 30 minuten in de oven braden.
- Controleer of de rollade van binnen rosé is. Haal de touwtjes eraf en leg de rollade op een voorverwarmde schaal.
- Roer de 100 gram boter met een garde door de saus. Snijd het vlees in plakken.