Gestoofd konijn met abrikozen

Gestoofd konijn met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gestoofd konijn met abrikozen. Gevuld met smaken van mosterd, kaneel, tijm, laurier en wijn. Serveer met vers stokbrood. Perfect voor het diner!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g Konijnenbout
  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gestoofd konijn met abrikozen op tafel.

  1. Snijd de helft van de abrikozen in blokjes.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Pers de knoflook.
  4. Dep de konijnenbout met keukenpapier droog. Wrijf de konijnenbout met mosterd in en kruid het vlees met zout en peper. Bak de konijnenbout in de braadpan in de boter rondom bruin. Fruit de ui en knoflook ca. 5 min. mee.
  5. Voeg de abrikozen, tijm, laurier, kaneel, wijn en fond toe en laat het gerecht ca. 35 min. afgedekt sudderen.
  6. Neem de konijnenbout uit de pan. Laat de saus op hoog vuur inkoken.
  7. Roer de crème fraîche door de saus en breng deze op smaak met zout en peper.
  8. Leg de konijnenbout in de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen