Garnalenspiesjes met knoflookmayo

Garnalenspiesjes met knoflookmayo

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze garnalenspiezen met knoflookmayo. Pel de gambas en marineer ze minimaal een nacht voor extra smaak. Bak ze vervolgens in de pan en serveer ze met een toet knoflookmayo en wat (veld)sla.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Garnalenspiesjes met knoflookmayo op tafel.

  1. Indien bevroren gambas: laat ze eerst volledig ontdooien (zie gebruiksaanwijzing, meestal flink wat uren in de koelkast) en uitlekken. Pel de gambas en verwijder het darmkanaal. Snijd de gamba over de rug een beetje in, zodat de marinade beter in het vlees kan trekken.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en wentel de gambas erin. Laat bij voorkeur minimaal een nacht marineren.
  3. Verhit een fijne dikke koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Laat warm worden. Voeg de gambas - zonder de marinade - toe en bak ze rondom flink aan (niet zwart uiteraard). Ongeveer 5-10 minuten rondom bakken en vervolgens met de marinade afblussen. Laat nog 2 minuten staan en prik ze op één of twee spiezen.
  4. In geval van houten spies: eerst laten weken in water om te voorkomen dat ze in de fik vliegen als je ze in de oven legt of bv op de BBQ. Garneer met een toet knoflookmayo en eventueel wat (veld)sla met beetje olie gemengd.
  5. Je kunt de spiezen van tevoren bereiden en op moment van serveren in de oven lekker opwarmen, of op de BBQ leggen! Knoflookmayo:
  6. Meng 1 geperste teen knoflook met wat goede mayonaise en voeg 2-3 eetlepels goede olijfolie toe en wat versgemalen peper. Laat minimaal een uur op smaak komen.
  7. Wil je een sterkere variant, voeg dan 2 tenen knoflook toe, maar let op: de smaak komt pas na een uur of wat helemaal naar boven, dus wees niet te voorbarig met de knoflook.
  8. Ook lekker: een beetje citroensap erdoorheen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses