Portobello met geitenkaas en spinazie

Portobello met geitenkaas en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Portobello met geitenkaas en spinazie uit de oven. Heerlijke pan klaargemaakt en extra romige spinazie, tomaatjes, tijm en pesto vormen een heerlijke vulling voor de paddenstoelen. Perfect voorgerecht of licht hoofdgerecht voor de vegetarische lekkerbekken!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Portobello met geitenkaas en spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185° C.
  2. Verwijder de stelen van de portobellos, maar bewaar deze wel. Leg de hoeden op de kop in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje extra vergine olijfolie. Laat ze 15 minuten garen in de oven.
  3. Hak ondertussen de stelen van de portobellos, het sjalotje en de knoflook fijn. Zet een wokpan op laag vuur en bak dit mengsel gedurende 1 minuut in een beetje extra vergine olijfolie. Voeg de pijnboompitjes toe en bak ze even mee. Meng dan de spinazie en de room erdoor.
  4. Snijd de tomaten in reepjes, de geitenkaas in stukjes en hak wat tijm fijn. Voeg dit en de pesto toe aan het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Dep het vocht van de portobellos, vul ze met het spinaziemengsel en zet ze nog 10 minuten terug in de oven tot alles door en door warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Paddenstoelen Spinazie