Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Minitaartje met rabarber en aardbeien op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de kwark met de olie en voeg de bloem met wat zout toe. Kneed het tot een stevig deeg.
- Vet 4 of 6 kleine quichevormpjes in met boter en doe het deeg erin. Prik het deeg een paar keer in met een vork.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven, laat ze wat afkoelen en haal ze uit het vormpje.
- Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van + 2 cm. Kook de rabarber met aanhangend water met de suiker en de custardpoeder 5 minuten. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Snijd de rest van aardbeien in kleine stukjes en houd 4-6 aardbeien achter voor decoratie. Meng dit door het hete rabarbermengsel.
- Laat de rabarber afkoelen tot lauwwarm en schep het mengsel in de taartbodems.