Moleculair koken wasabi- marasquin- maracujakaviaar

Moleculair koken wasabi- marasquin- maracujakaviaar

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen wasabi-, marasquin-, maracujakaviaar met deze bijzondere recept. Dispergeer Natrium Alginaat af in water, meng de suspensie met wasabipasta en zout. Druppel het met een spuit langzaam in Calcium Chloride en spoel het af in bak water. Werk in batches van 10 ml en bewaar gekoeld onder folie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 ml Natrium Alginaat
  • 10 g Calcium Chloride
  • 15 ml Marasquin
  • 5 g Rode peper
  • 10 ml Maracujasiroop

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Moleculair koken wasabi- marasquin- maracujakaviaar op tafel.

  1. Weeg 2.0 g Natrium Alginaat af en dispergeer het in 200 ml kalkarm water. Roer tot de grootste klompen weg zijn, laat een nacht in de koelkast staan waarna een heldere oplossing is ontstaan.
  2. Los 2.5 g CaCl2 op in 500 ml water voor de Calcium Chloride oplossing.
  3. Voor Wasabi Kaviaar: Doe ongeveer 20 ml van de alginaat oplossing in een klein glaasje. Voeg 2 tl (8 ml) wasabi pasta en een snufje zout toe en meng heel goed tot alle klontjes weg zijn.
  4. Neem de suspensie op met een pipetje of spuit. Houd deze plm 3 cm boven een kom met de Calcium Chloride oplossing. Laat in een rondgaande langzame maar vloeiende beweging de druppeltjes in de oplossing vallen. Werk in batches van 10 ml. Wacht steeds 1-3 minuten, en filter de oplossing dan door een (thee)zeefje.
  5. Spoel de opgevangen kaviaarbolletjes af in een grote bak met water om de resten Calcium Chloride af te spoelen. Filter de bolletjes weer door een zeefje en bewaar ze gekoeld onder folie. De bolletjes kunnen niet al te lang bewaard worden.
  6. Voor Marasquin: herhaal de stappen van wasabi kaviaar maar gebruik in plaats daarvan 15 ml marasquin.
  7. Voor Piment despelette: herhaal stap 3 en gebruik 5 ml piment despelette. Voeg naar smaak een snufje suiker en zout toe.
  8. Voor Maracuja: herhaal stap 3 en gebruik 10 ml maracujasiroop.
eet smakelijk