Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Top nougat glace op tafel.
- Verwijder de vliesjes van de amandelen: giet er zoveel kokend water op dat ze ruim onder water staan. Na 2 minuten afgieten en afspoelen met koud water. Wrijf de vliesjes eraf en maak ze goed droog.
- Gril de amandelen in een Tefalpan, voeg een afgestreken eetlepel suiker toe en laat ze zachtjes karameliseren. Doe hetzelfde voor de pistachenootjes. Niet stiekem proeven, het is heet!
- Laat alles afkoelen.
- Klop intussen de eiwitten stijf en breng de honing aan de kook. Giet de honing al kloppend in een dunne straal bij de eiwitten.
- Klop de eidooiers licht en schuimig met de suiker en spatel ze door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de eimassa. Hak de noten grof en spatel ze door de massa.
- Schep het mengsel in de vorm en houd wat over voor een klein bakje. Zet de vorm minstens 6 uur in de diepvries.