Ovenkebab antalya

Ovenkebab antalya

Smulweb imageSmulweb

Proef de zon van Antalya met deze heerlijke ovenkebab. Vlees, zoete en scherpe pepers en aubergine worden langzaam en vol van smaak gegaard in de Römertopf. Serveer met rijst en een frisse salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenkebab antalya op tafel.

  1. Zet de Römertopf een kwartier voor gebruik in het water.
  2. Snijd vlak voor gebruik de aubergine in blokjes en verwijder het zaad uit de pepers. Snijd de zoete peper grof en de scherpe peper fijner.
  3. Meng alle groentes, vlees en vegeta door elkaar en doe ze in de Römertopf. Leg stukjes roomboter erop en sluit de schaal.
  4. Zet de Römertopf in het midden van een koude oven. Voor hete lucht op 180 graden en voor een gewone oven op 190 graden. Laat de kebab in anderhalf uur langzaam gaar worden.
eet smakelijk