Broccolischotel met kippenragout

Broccolischotel met kippenragout

Smulweb imageSmulweb

Een ware smaakexplosie met deze broccolischotel met kippenragout, kerrie en geraspte kaas uit de oven. Het hele gezin kan hier van genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Broccolischotel met kippenragout op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ca. 10 minuten gaar, giet ze af en bewaar het kookvocht. Stamp ze fijn met een pureerstamper en voeg wat kookvocht toe om de puree smeuig te maken.
  2. Maak intussen de broccoli schoon, verdeel de rozetten in roosjes en snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel de broccoliroosjes in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in stukjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten gaar. Pers de knoflook erboven uit. Meng in een kom de kipragout, de crème fraiche en het kerriepoeder.
  4. Vet een ovenschaal in en verdeel de broccoli over de bodem. Verdeel hierover de kipfiletstukjes en het ragoutmengsel en strijk de aardappelpuree erover uit. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  5. Laat de schotel in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Gevogelte Broccoli ovenschotel