Mexicaanse pado pita met advocado

Mexicaanse pado pita met advocado

Smulweb imageSmulweb

De Mexicaanse pado pita met avocado. Een kleurrijk gerecht van brood gevuld met groenten zoals bloemkool en komkommer, champignons en kaas, gegrild in de oven en geserveerd met een avocadodip die je naar smaak kan garneren. Proef deze pita's met alle smaken uit Mexico.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado
  • 4 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse pado pita met advocado op tafel.

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Hak in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap.
  3. Snijd de helft van de avocado in blokjes. Bewaar de andere helft.
  4. Maak een dressing van de olie, de azijn en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de blokjes avocado, komkommer, wortel, bloemkool en champignons om met de dressing.
  6. Snijd de pitabroodjes half open en verdeel het groentemengsel erover. Verdeel er de cheddar over en leg de pita`s even onder de grill tot de kaas is gesmolten.
  7. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de pitjes en het vruchtvlees. Snijd in kleine blokjes.
  8. Prak de overgebleven avocado met een vork fijn, roer er het citroensap en de tomaat door. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer elke pita direct uit de oven met een lepel van de avocadodip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas