- 1 Avocado
- 4 Pitabroodjes
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse pado pita met advocado op tafel.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Hak in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap.
- Snijd de helft van de avocado in blokjes. Bewaar de andere helft.
- Maak een dressing van de olie, de azijn en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de blokjes avocado, komkommer, wortel, bloemkool en champignons om met de dressing.
- Snijd de pitabroodjes half open en verdeel het groentemengsel erover. Verdeel er de cheddar over en leg de pita`s even onder de grill tot de kaas is gesmolten.
- Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de pitjes en het vruchtvlees. Snijd in kleine blokjes.
- Prak de overgebleven avocado met een vork fijn, roer er het citroensap en de tomaat door. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer elke pita direct uit de oven met een lepel van de avocadodip.